Besked på årsmötet: ”Vår ekonomi är god”

Föreningen har stark ekonomi och står väl rustad inför kommande renoverings- och investeringsbehov. Det betonade Hans Alstermo, föreningsordförande, när har kommenterade den senaste årsredovisningen på årsmötet den 23 maj. Runt 40 medlemmar hade hörsammat kallelsen och trängdes i föreningslokalen, som för första gången användes som årsmöteslokal.


Till sommaren kommer sannolikt den sista fasen i radonbekämpningen att avslutas. Till hösten inleds ett nytt miljonkronorsprojekt när vattenledningarna i källarna ska börja renoveras.
Följande beslut togs:
Styrelsen fick ansvarsfrihet och fortsätter sitt arbete under 2017/18 med samma personuppsättning som tidigare: Hans Alstermo, Björn Lindell, Leif Magnusson, Monica Björklund och Peter Norrbohm. Suppleanter: Gunilla Calén, Sara Dahlberg och Ann-Charlotte Rääf.
Den tekniska förvaltningen fortsätter att vara en huvuduppgift för styrelsen.
Fyra motioner behandlades: styrelsen sade ja till tre men nej till den fjärde vilket också blev mötets beslut. Mari Thidermans båda motioner om dels nya morgontider på helgerna i tvättstugan dels beskärning av träd på gårdarna, fick bifall. Detsamma gäller Gunnar Björklunds önskemål om nyplanterade körsbärsträd på lämpliga ställen. Men med styrelsens och mötets reservation att först undersöka om det är praktiskt möjligt.
Den fjärde motionen fick visserligen avslag men inte dess mål och syfte. Motionärerna Sara Haraldsson, Kristin Harrysson och Viktor Zetterman ville att föreningen skulle börja kompostera matavfall under 2017/18. En helt miljöriktig åtgärd, tyckte styrelsen men först en rejäl undersökning hur det praktiskt och ekonomiskt ska kunna bli genomfört. Det tyckte också majoriteten av mötesdeltagarna.
Bland övriga frågor diskuterades med viss hetta rökarna i föreningen; eller snarare vad de lämnar efter sig. Fimpar på ställen där fimpar inte ska ligga. Det utmynnade i ett informellt uttalande:
SKÄRPNING RÖKARE. TA HAND OM FIMPARNA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.