Ja till stadgeändring och pallkragar på årsmötet

Medlemmarna kan vara lugna. Brf Nackspegeln har en stark ekonomi och står väl rustad inför framtiden. Det beskedet mötte de cirka 30 deltagarna på årsmötet som hölls den 24 maj.  Det goda utfallet och den ljusa prognosen beror bland annat på att lån har amorterats, hyreslägenheter sålts och räntan sänkts.

-Allt ser bra ut – ordning och reda både i styrelsens arbete och i redovisningen. Dessutom är årsredovisningen både snygg och informativ, skriver den auktoriserade revisorn i ett mail.
Kommande lite större projekt rör det fortsatta arbetet med att få ned radonhalterna samt att under 2017 börja renovera vattenledningarna i källargångarna.

Följande beslut togs på mötet:

-Stadgarna ändras på två punkter, dels en hårdare skrivning att köpare av en bostadsrätt verkligen ska bosätta sig i lägenheten dels att vid andrahandsuthyrningar ska föreningen kunna ta ut en avgift av lägenhetsinnehavaren. (Stadgeändringar blir giltiga först sedan två på varandra följande årsmöten godkänner ändringarna, och detta var således andra gången.)
-Styrelsen fortsätter att under 2016/17 ansvara för den tekniska förvaltningen för ett arvode av 125 000 kronor.
-Försöket med att medlemmar utan kostnad ska få nyttja pallkragar för odling, fortsätter. Det blev resultatet sedan mötets enda motion vunnit församlingens gillande.

Styrelsen har också gjort en överenskommelse med Telia att kostnadsfritt för föreningen få framdraget fiberkabel till alla lägenheter. Sen är det upp till var och en av medlemmarna att ansluta sig till fibernätet och betala för den tjänsten.
Den enda personförändringen i styrelsen är att Sara Dahlberg går in som suppleant. Däremot blir det en helt ny valberedning bestående av Jan Nordqvist, Malin Ädel och Leif Karlsson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.